Ciprus Látnivalók

Paphos

Ha Ciprus szigetén járunk, akkor érdemes ellátogatni a Pafos nevű városba, ahol meg lehet tekinteni az amfiteátrumot, amely már önmagában is lenyűgöző látványt nyújt az érdeklődő turistáknak.

A város tele van látnivalókkal, elmerülhetünk a rég múlt idők történelmében, meglátogathatjuk a szebbnél-szebb kolostorokat, ahol a szerzetesek életébe leshetünk be. A helyiek roppant vendégszeretők, így biztosan tesznek arról, hogy mindenki kedves emlékekkel térjen haza a nyaralásról.

Limassol Ciprus második legnagyobb központja, roppan híres rendezvénye a nagy borfesztivál, amely rengeteg helyit és turistát csal el szórakozni. Az óváros valamint a régi halászkikötő szintén varázslatos jelleget kölcsönöz a városnak. Limassol akkor is megfelelő úti cél, ha kisgyermekkel tervezzük a nyaralást, ugyanis a programok olyan sokszínűek, hogy mindenki megtalálja majd a kedvére valót.

Több éjszakai szórakozóhely is üzemel, valamint rengeteg üzlet is szebbnél-szebb portékákkal próbálja vásárlásra csábítani a turistákat.

Ha már itt járunk, semmiképpen ne hagyjuk ki a Troodos-terület hegységeit sem, hiszen innen elképesztően gyönyörű panoráma tárul a szemünk elé. Lehetőségünk nyílik túrázni, hegyet mászni, télen síelni, de mivel több kolostor is található a hegyen, ezért azoknak is érdemes eljönniük ide, akik a kultúra után érdeklődnek.