Hogyan keress pénzt online

startup

Az infláció rekordszintet ért el, és bár vannak jelei annak, hogy enyhülhet, szinte minden termék ára továbbra is magas. A kormányok azon dolgoznak, hogy olyan jogszabályokat fogadjanak el, mint például az inflációcsökkentési törvény, amely az átlagemberek költségeinek csökkentését célozza, de továbbra is kérdéses, hogy megoldja-e az inflációt. A megfontolások és a gondos költségvetés-tervezés segíthet – de lehet, hogy ez nem mindig elég. Ha csökkenteni szeretnéd a pénzügyi stresszt, érdemes lehet passzív jövedelemforrás létrehozását megfontolni. Szerencsére az internet ezt könnyebbé teszi, mint gondolnád. Több tucat módja van annak, hogy pénzt keress az interneten különösebb előképzettség nélkül – például pénzt kaphatsz felmérések, kérdőívek kitöltéséért.

Mielőtt elkezdenéd a passzív bevételi utat, fontos megérteni, mit jelent ez. Lényegében a passzív jövedelem olyan pénz, amelyet a közvetlen munkáltatódtól eltérő forrásból vagy vállalkozásból szerzel. Ez jellemzően olyan feladat vagy művelet, amelyet egy weboldalon hajtanak végre, és amely nem igényel sok erőfeszítést (ezért vonatkozik az alábbi javaslatok mindegyike az online formára). A passzív tevékenységek magukban foglalják a kereskedelmi vagy üzleti tevékenységeket, amelyekben nem veszel részt anyagilag. Viszont az online pénzkeresés nem csak erre terjed ki, hiszen, ha rendszeresen, folyamatosan és jelentős mértékben részt veszel egy tevékenység működtetésében, akkor talán még hatékonyabb lehetsz a bevételszerzés terén. Ha online bevételi forrást szeretnél létrehozni, íme néhány módszer, amellyel plusz pénzt kereshetsz.

Vegyél részt online felméréseken

A véleménynyilvánítás és a piackutatásban való részvétel is egyszerű módja lehet az online pénzkeresésnek. Tudd meg, hogyan kereshetsz néhány plusz ezer forintot otthonról online felmérések kitöltésével. Ne feledd: ezek nem hoznak hatalmas bevételt. Napi szinten lehet, hogy csak néhány száz forintról beszélünk, ami nem biztos, hogy óriási bevételnek számít és kihúz a csávából. Ezt a megoldást akkor vedd számításba, ha kezdésnek csak kipróbálnád magad az online pénzkeresés területén. Mindenképpen végezz némi kutatást, mielőtt elvállalod, hogy részt veszel bármilyen online felmérésben.

Indíts blogot

A blogok manapság nem csak szórakozásból szolgálnak. Jól működnek pénzkeresési szempontból is. A kulcs az, hogy válasszuk ki a rést, építsük fel a közönségünket, majd szerezzünk bevételt a blogból. Ne feledd: a követők felépítése eltarthat egy ideig, ezért légy türelmes. Ezt az affiliate marketing segítségével teheted meg, amely jutalékot oszt neked vissza, ha valaki rákattint egy bevételszerzésre alkalmas linkre, vagy megvásárol egy, a blogodban reklámozott terméket. Megpróbálhatsz hirdetéseket értékesíteni és megjeleníteni webhelyeden. Az utóbbi használatának megkezdéséhez használhatsz egy olyan eszközt, mint a Google Adsense.

Indíts el egy online áruházat

Ha kreatív típus vagy, indíthatsz egy online boltot. Az Etsy-eladók mindent kínálnak az ékszerektől és ruházatoktól a műalkotásokig, meghívókig, udvari táblákig és egyebekig. Ha nem ez a stílusod, alapíthatsz egy drop-shipping üzletet. Ezzel a stratégiával lényegében egy kirakatot működtetsz. Amikor egy vásárló megrendelést ad le, te egy harmadik féltől (általában gyártótól, szállítótól vagy nagykereskedőtől) rendeled meg a terméket, és közvetlenül a vevőnek szállítják le. A Shopify rendelkezik egy teljes dropshipping bemutatóval, amellyel elkezdheted (és a platformjuk segítségével létrehozhatod az üzleted is). A Shopify arra ösztönzi a felhasználókat, hogy fontolják meg ezt az útvonalat, és még felsorolja a hasznos módszereket is, a stressz csökkentésétől a távoli munkavégzés rugalmasságáig.

Indíts el egy YouTube-csatornát

A YouTuberek sok pénzt kereshetnek, és ehhez nem kell feltétlenül nagy szakértelem. Gyakorlatilag bármilyen témában készíthetsz oktató vagy magyarázó videókat, vagy személyesebbé teheted a videókat és te is szerepehetsz azokban. Ráadásul, akár a véleményedet is elmondhatod különböző témákról, így például vásárolhatsz és készíthetsz videókat termékekről, és a velük kapcsolatos tapasztalataidról, de felvehetsz kaszinó értékeléseket is, ha felkeresed az olyan népszerű kaszinó értékelő weboldalakat, mint a legjobbmagyarkaszinok.com | HU. Interjúkat készíthetsz bizonyos témák szakértőivel, tippeket és trükköket adhatsz, vagy akár csak megmutathatod magad különféle video-, mobil- vagy társasjátékokkal. A legfontosabb dolog egy piaci rést találni, és követőket építeni. Ezután integrálhatod a Google Ads szolgáltatást, YouTube-partnerré válhatsz, és még pénzt is kereshet tagságokkal, élő csevegésekkel és előfizetésekkel.

Legyél gyorsíró vagy szövegíró

Ha gyorsan gépelsz, fontolóra veheted az online szövegírást készpénzért. Egyszerűen meg kell hallgatnod hangfájlokat, majd le kell gépelned a hallottakat. Darabonként kapsz fizetést, tehát minél gyorsabban tudsz gépelni, annál jobb – legalábbis pénzügyileg. Egy másik opció a konkrét szövegírásra, tehát tartalomkészítésre, hogy bizonyos megbízóknál online kaszinó témában írsz útmutatókat. Itt például  online nyerőgépek működéséről és tulajdonságairól írhatsz és kaphatsz érte pénzt.

Webhelyek és alkalmazások tesztelése

Úgy érzed, hogy műszakilag hozzáértő típus vagy? Ha igen, akkor pénzt kaphatsz új webhelyek és mobilalkalmazások teszteléséért, valamint az esetleges hibák felkutatásáért. Bizonyos weboldalak pontosan ilyen embereket keresnek, ahol olyan márkák új webhelyeit és termékeit tesztelheted, mint a GoDaddy, Hello Fresh és Canva. Csak egy megbízható WiFi kapcsolatra, egy mikrofonra, egy számítógépre vagy mobileszközre van szükséged, és már mehet is a munka.

További módok a gyors pénzkeresetre

Ha a fentiek egyike sem tűnik megfelelőnek, válhatsz virtuális asszisztenssé, eladhatod fényképeid stockfotós webhelyeken, vagy közösségi média influencerré is válhatsz, ha elegendő követőt gyűjtesz össze. Amennyiben sokan látogatják az oldaladat, vagy az adott közösségi média platformodat, akkor a felületet monetizálhatod. Ez azt jelenti, hogy megjelenhetnek hirdetők fizetett hirdetései a tartalmaid között és ez bizony komoly bevételeket is hozhat feltéve, hogy jól megy a platform és folyamatosan tudod generálni a látogató számokat.