Korzika látnivalók

Korzika

Korzika természetvilágát már az ókori görögök is a „legszebb” jelzővel illették. A sziget sokszínűsége káprázatos. Az ide érkezőknek az első látványosság a gyönyörű fenyvesekkel körbeölelt hegyi tavak, a finom homokos kristálytiszta vizű öblök, a vörös porfír vagy a fehér mészkő sziklafalak, a gránit kanyonok és az áthatolhatatlan maquis.

Észak-Korzika hat jelentősebb települése közül több hangulatos kis halászfalú, finom zamatos boraival, vagy az itt élő emberek vendégszeretetével hat a turistákra. Saint-Florent egy nagyon szép fekvésű kisváros régi óvárossal, kellemes stranddal és egy román kori műemlékkel a Santa-Maria-Assunta katedrálissal. San Micele di Muraton egy gyönyörű 13. századi pisai román stílusban épült templom látható.

Nyugat-Korzika is bővelkedik látnivalókat rejtő településekben, mint a Porto amely egy igazán festői település, innen lehet eljutni kirándulóhajókon a nagyon szép természetvédelmi területre, Scandola-ramely az UNESCO által a világörökség részeként van nyilvántartva, Egy másik falu, a Piana, melyet az ország legszebb települései között tartanak számon. A görögök által alapított Cargése is rejt látványosságot, a sziget egyetlen ortodox templomát.

Ajaccio Napoleon szülővárosa, igen gazdag a császárt idéző emlékkel és a Fesch múzeum csodálatos képgyűjteményével várja a látogatókat. Filitosában a sziget legnagyobb megalit feltárása látható, amelyben 4000 éves Menhirek tanúskodnak a múltról. Sarténe egy tipikus korzikai hely, szürke, erődszerű házakkal, keskeny, meredek utcákkal idézi az ódon 15. századi igazi középkori hangulatot.

Korzika

Dél-Korzikán a Bonifacio a sziget legszebb városa. Az óváros egy 65 m magas mészkőfennsíkon épült, innen lenyűgöző a kilátás akár Szardíniáig is. Porto-Vecchio tipikus, pezsgő életű városka, hangulatos óvárossal és forgalmas jachtkikötővel. Bavella-hágó a túrázni és hegyet mászni vágyók paradicsoma. A völgyekben megbúvó, hatalmas köveken átbukdácsoló patakokban fürödni is lehet. Ezen a helyen van a sziget legnagyobb vízesése a Piscia di Gallo.

Kelet-Korzikán az Aléria egy valaha föníciai település volt, a városban a Régészeti Múzeum gazdag görög-római gyűjteménye, és egy ókori romváros is megtekinthető. Penta di Casinca a terület leghangulatosabb kis falucskája. A hegy tetejére épített, ódon, egyszerű kőházak valóságosan is a múltat idézik. Bastia a sziget legnagyobb városa, itt a főtéren mindig pezseg az élet. Az óvárosban sok látnivaló között több barokk műemlék található. A kikötő közelében levő kéttornyú templom a város jelképe.

Belső-Korzikán levő Corte a sziget fővárosa volt valaha. A város fölé emelkedő “sasfészek” elképesztő látványt nyújt. A fellegvárral szemben épített kilátóról szép panoráma tárul a környező hegyekre. Monte Cinto Korzika legmagasabb csúcsa. A Calacucca településről indulók 5-6 órás hegymászással hódíthatják meg. A Scala di Santa Regina pedig a Golo folyó fölé magasodó lenyűgöző sziklarengeteg.

Exotikus nyaralási célpontok

Dubai Látnivalók