Lanzarote legszebb strandjai

A szigeten fantasztikusan szép és nagyon egyedi néhol fehér néhol fekete homokos strandokon pancsolhatunk, melyek közül a legnépszerűbbek a következők : Papagayo, La Famara és a Charco del Palo.

Természetesen ezeken kívül is csodálatos strandok várják a pihenni vágyókat, mint például az Arrecife tengerpartjai, mely a sziget központja,  itt lakik a sziget lakosságának közel fele.Ez a város három igen népszerű stranddal rendelkezik, az egyik az El Reducto Beach, mely egy majdnem teljesen zárt öböl finom fehér homokkal fél kilométer hosszan és csekély hullámzással, így kevésbé jó úszóknak is kiváló.Mivel ez egy ismert városi strand, ezért minden szolgáltatást megtalálunk itt, amire szükségünk lehet, mosdók, zuhanyzók, kellemes tengerparti sétány bárokkal, éttermekkel. Az El Cable Beach már általában kicsit nagyobb hullámokkal, aranyszínű homokkal várja  a pancsolni vágyókat, időnként sajnos a tenger több szemetet is kihord a partra, ezen nem szabad meglepődni itt.Természetes strand révén itt ne számítsunk a tipikus strandos szolgáltatásokra. A La Concha Beach szintén finom homokkal, parkolási lehetőséggel, éttermekkel és nyugodt vizekkel várja az ide érkező turistákat.

San Bartolomé városa  igazán különleges helyet foglal el a szigeten, ugyanis átmenetet képez a kies, de mégis gyönyörű vulkáni területek és a strandok között. San Bartolomé városi strandja a Playa Honda, mely közel két kilométer hosszan finom arany színű homokkal borított. Nagyon jó partszakaszról van szó, az állandó széljárás kedvez a szörfösöknek, de ennek ellenére a parti vizek mégis nyugodtak.A strandon minden szolgáltatás megtalálható, amire szükségünk lehet, éttermek, bárok, parkolók.

Kanári-szigetek nyaralás

Gran Canaria látnivalók