Spanyolország Látnivalók

granada

Ha a turisztikai szempontokat nézzük, akkor Spanyolországot az idegenforgalom tekintetében három részre lehet osztani: nagy népszerűségnek örvendenek a Baleár szigetek, mint például Ibiza vagy Mallorca, valamit népszerűek a Kanári-szigetek is, de sok olyan turista is akad, aki a szárazföldi városokban szeretne gyönyörködni és felfedezni a látnivalókat.

A szárazföldön népszerű város Madrid, Barcelona, Toledo és Sevilla is. Spanyolországban minden adott egy jó nyaraláshoz: a kultúrát kedvelők ellátogathatnak különféle múzeumokhoz, megnézhetik a történelmi épületeket és szobrokat, lehetőség nyílik a vásárlásra, strandolásra, sportolásra. Ha valaki hatalmas bulizásra vágyik, akkor Ibiza szigetét kell mindenképpen felkeresnie.

Madridba járva érdemes betérni a világ egyik legnagyobb szépművészeti múzeumába, a Museo del Prado-ba, elmehetünk az antropológiai múzeumba, szurkolhatunk futball meccseken vagy bikaviadalokat is megnézhetünk.
Barcelona jellegzetességei a középkori belváros sikátorai, a székesegyház és a Barcelona Stadionja is.

Toledo a Tajo folyó feletti sziklán található, elképesztően csodálatos város. A városban több templomba, múzeumba vagy kastélyba tudunk szétnézni, jellegzetes épülete az Alcázar és a székesegyház is. Érdemes megnézni a cigányok barlangját is, azonban ide ne egyedül menjünk, hanem ha van rá mód, akkor szervezett kirándulás keretében.

A Baleár-szigetek elnevezés több kisebb szigetet foglal magába: Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera és Cabrera is ide tartozik. Mindegyik szigeten rengeteg a napsütéses órák száma olyannyira, hogy itt délben minden bezár, az emberek pihennek és az üzletek is csak délután nyitna ki újra.

Mallorca a Földközi-tenger keleti részén található és a legnagyobb a Baleár szigetek közül. Ide érkezve elképesztően gyönyörű panoráma tárul a szemünk elé: lehetőségünk van megmártózni a Földközi-tenger habjaiban, de meghódíthatjuk a szebbnél-szebb hegycsúcsokat is. A szigeten több kolostor is van, amelyeket felkutatva a szerzetesek egykori életébe nyerhetünk betekintést.

A Kanári szigetek Afrika nyugati partjainál, az Atlanti-óceán által körülvéve helyezkednek el, ide is szintén több sziget tartozik. Elsősorban az emberek a pihenés és a fürdőzés miatt látogatnak el ide, azonban itt van a Teide vulkán is, amelynek meghódítása kihívást jelent mindenki számára.

Tenerife szigete szintén nagyon kedvelt a nyaralók körében. Déli részén iszonyatos hőség uralkodik, sivatagi hőmérséklet van, így itt kipróbálhatjuk a tevegelést is. Itt található továbbá Spanyolország legmagasabb pontja, a Pico del Teide, amelyet már nagyon messziről látni lehet.