Hurghada üdülőhelyek

Hurghada

Hurghada

A Kairótól délre, 600 kilométerre fekvő város közel 20 éve a Vörös-tenger egyiptomi partjainak egyik legnépszerűbb fürdőhelye. A csodálatos korallzátonyoknak köszönhetően a helységet a világ legismertebb búvárbázisaként tartják nyilván.

Az aktív pihenést szolgáló ajánlatok széles skálája, úgy mint szörf, vízisí vagy búvárkodás mellett számos étterem, bár vagy üzletközpont is megtalálható a városban és annak közelében, ahol vehetünk mindenféle szuvenírt – a bazaltszobrocskától kezdve, a kézzel festett papiruszokon keresztül egészen az ékszerész-remekművekig és keleti fűszerekig minden megtalálható ezeken a bevásárló helyeken.

Makadi Bay

A gyönyörű, széles Makadi-öböl Hurghadától déli irányban kb. 30 kilométerre terül el. Napsütötte strandjain nagyszerű időtöltés vár Önökre. A kristálytiszta tenger, a csodálatos korallzátonyok és a vízi sportok széles skálája aktív pihenésre buzdítanak. Este sétálhatnak és meglátogathatják a kis település piciny központjának üzleteit és éttermeit.

El Gouna

Modern üdülőhely Hurghadától 25 kilométerre, északra. Tökéletes hely a pihenésre, vízi sportok űzésére. Velencéhez hasonlóan lagúnán fekszik – az egész üdülőhelyet tengervízzel teli csatornák szelik át. El Gounában két üzletközpont található szabadtéri mozival, vannak itt éttermek, bárok, éjszakai klubok, de van akvárium és múzeum is. Találunk itt kaszinót, 18 lyukú golfpályát, és búvárközpontokat a víz alatti világ szerelmeseinek. Lehet vízisíelni, szörfözést gyakorolni, teniszezni, squashozni, sőt, lovagolni is. A városka építészete és festői fekvése segít elfeledni a mindennapi gondokat és elszakítja Önöket a szürke valóságtól. Ez valóban egy rendkívüli hely, győződjenek meg róla személyesen!

Soma Bay

A hurghadai repülőtértől kb. 45 percnyi buszútra található a mintegy 10 millió négyzetméteren elterülő, fejlődésben lévő gyönyörű öböl több luxusszállodával és lassan mélyülő, homokos strandszakaszokkal. Itt található Egyiptom legszebb 18 lyukú golfpályája. Soma Bay ideális választás azok számára s, akik igényes szállodákban kívánják eltölteni szabadságukat, de a búvárok illetve a sznorkelezés szerelmesei is megtalálják itt számításukat, hiszen a Vörös-tenger legszebb búvárhelyei közül néhány az öböl közelében található. A történelmi műemlékek iránt érdeklődők számára ugyancsak ideális kiindulópont, hiszen Luxor és látnivalói kb. 240 km-re találhatók.