Egyiptom látnivalók

Egyiptom piramisok

Egyiptom valóra váltja a keleti utazásról alkotott minden álmunkat. Nyüzsgő bazárok, vásári forgatagok, a Nílus lassú tekergése, a hőség, a végtelen sivatag takarója jellemzi az országot. A történelem ott bujkál minden szegletében, szinte érezzük a nagy fáraók és Kleopátra szellemét.

Egyiptom az őszi, téli időszakban is remek úti célként szolgál. Sok utazó különösen ezt az időszakot preferálja, hiszen nyáron már-már elviselhetetlen a hőség az országban.
A történelem spirálja itt visszafordul önmagába, hiszen egyszerre élhetjük át a régmúlt idők dicsőségét és a jelen turistákkal teli forgatagát.
Tekintsük át az ország leghíresebb látnivalóit!

A Nílus

Sokáig elérhetetlen különlegességként tekintettünk a Nílusi hajóútra, amely napjainkban már az egyik legnépszerűbb program az utazási irodák kínálatában. A Luxorból induló öt csillagos hajókon utazva garantáltan nem lesz okunk a panaszkodásra. A finom meleg szél mellett láthatjuk az érintetlen esőerdőket, a helyenként kies tájakat és a legfontosabb építészeti remekeket is. Az egyiptomiak ugyanis nagy tisztelettel adóztak a folyónak, így partjára számtalan templomot építettek. A látnivalókból nem fogyunk ki utunk során, a hajó több helyen is megáll, ahol lehetőségünk van megtekinteni a csodálatos műremekeket, mint például Kairó és Gíza piramisait. A nílusi hajóutakat általában egy hetesre tervezik a szervezők, így a pihenés mellett a látnivalók megtekintése is belefér a programba.

Nílus

Kairo

Kairo az ország fővárosa, a bazárok lüktető központja. A város számos látnivalóban bővelkedik, melyek közül fontos megemlítenünk többek között az Ahrir teret, az Operát, Mohamed Ali mecsetét, a Túlún mecsetet, az El Azhar egyetemet, illetve az Egyiptomi Múzeumot. Afrika legnagyobb városában a több ezeréves arab kultúra bölcsőjét is tisztelhetjük. A múlt és a jelen találkozik a metropoliszban, hiszen egyszerre vannak jelen a régi mecsetek, és hagyományos épületek, illetve a modern felhőkarcolók. Itt található a világ hét csodájának egyike, a Kheopsz, Chefren és Mükerin piramis. A közeli Gíza évről-évre az egyik leglátogatottabb terület.

kairó

Hurghada

A kedvelt fürdőhely az egyik legnépszerűbb utazási célpont a kikapcsolódni vágyók körében. A Vörös-tenger partján fekvő város tengerpartja egész évben kitűnő feltételeket biztosít a fürdőzéshez, hiszen hőmérséklete csak ritkán süllyed 22 fok alá. A víz kristálytiszta, bizonyos helyeken alkalmas a búvárkodásra is, hiszen számtalan korallzátony található itt.

Hurghada

Karnaki templom-együttes

A történelem és a kultúra iránt érdeklődőknek talán a legszebb látnivalóban lesz részük, ha ellátogatnak ehhez a mesés épület-együtteshez. A hatalmas területen számtalan épület romjait láthatjuk, melyet egy délután alatt kényelmesen bejárhatunk.

luxor Karnak

A fent említettek mellett természetesen még számtalan látnivalóval szolgál az ország. Az ideutazóknak érdemes egy külön programot szánni Luxor, illetve a híres Szfinx megtekintésére is. Egy dolog egészen biztos, Egyiptomba utazni más, hiszen egyszerre pihentető kikapcsolódás, időutazás, illetve páratlan kulturális hagyományának köszönhetően egy valóságos történelmi kincsesbánya.