Kréta legszebb strandjai

Kréta limania beach

Kréta Görögország legnagyobb szigete, déli része egészen közel van Afrika partjaihoz. Azok számára, akik a strandolást kedvelik kiterjedt, főleg homokos strandjai kínálnak kitűnő lehetőségekkel, akik inkább a csendet, nyugalmat keresik kis hegyi falvak, csendes pihenőövezetek közül választhatnak főleg a déli területeken, a hegyes vidék azok számára nyújt kitűnő lehetőségeket, akik az aktív pihenést szeretik. Akik pezsgésre, éjszakai szórakozási lehetőségre vágynak, azok számára igazi paradicsom a főváros, Héraklion és közvetlen közelében lévő települések, üdülőközpontok, Hersonisos, Malia.

A legszebbnek tartott strand, pálmafáival elnyerte a Palm Beach elnevezést, Vai, Kréta szigetének észak- keleti területén fekszik, mivel közel van Afrikához nagyon meleg és inkább afrikai jellege van, mint görög. Kiterjedt homokos strandjai, pálmafás partjai igazán gyönyörű környezet a pihenni vágyók számára.

Falasarna a sziget észak-nyugati részén fekszik, azok számára, akik a nyugalmat a csendet szeretik kitűnő lehetőséget nyújtanak a homokos strandok, a kristálytiszta tenger pedig megbabonázó látványt nyújt a látogatónak.

Makriyialos, a sziget nyugati részének leghosszabb, leghomokosabb strandja itt található, nem csak a nyugalom és pihenés fellegvára, fokozatosan mélyülő vize kiváló lehetőséget nyújt azok számára akik nem vagy csak kicsit tudnak úszni, ugyanakkor gyerekes családok számára egy igazi paradicsom, biztonságos hely.

Glyka Nera, ezen a részen a sok forrás , amely beleömlik a tengerbe igazán tisztán tartják a vizet, édesvízi strandnak is nevezik a bővízű források miatt, a nudisták paradicsoma ez a partszakasz.

Stavros strand, nagyon finom homokos partjáról híres, érdekessége, hogy ettől függetlenül nem túl zsúfolt, itt forgatták a Zorba, a görög filmet, ezen a partszakaszon.

Kréta déli részén található a Frangokastello strand, itt nem csak a tiszta vízben lehet lubickolni, meg napozni a homokos parton, hanem megtekinthető egy erődítmény, amely a part mellett épült.

Azok számára, akik még egy kis városlátogatással szeretnék fűszerezni a pihenést kiváló lehetőséget kínál Georgioupoli, a sziget északi partján, a közelben van Chania és Rethymno,de a helyi lakosok is szívesen ellátogatnak.
Kréta délnyugati részén fekszik Elafonisi, egyedülálló trópusi jellegű laguna partja egyedivé teszi, nem csak a látvány felülmúlhatatlan,  a strandolók számára lehetőség nyílik apró szigetekre, homokpadokra kiúszni, a partja mentén pedig frissítőket felszolgáló kis üzletek nyújtanak kiváló hűsölési lehetőséget.

Utószezonban nagyon nyugalmas hely a Moni Preveli Kolostor közelében lévő Preveli strand, nyáron sokan a strandolás mellett a kolostort is meglátogathatják, pezseg az élet a szezonban, számos kirándulóhajó indul innen.

a Preveli strand közelében rohamosan épül ki és fejlődik az utóbbi időben a Plakias strand, de egy kis sétával vagy akinek kedve van hajókázni az könnyen eljuthat egy még  nyugalmas helyre Damnonira, azok számára kiváló lehetőség, akik nem szeretik a zsúfoltságot.

Kréta szigete nagy, körkörösen strandok övezik, gyönyörű homokos parttól kezdve a majdnem édesvízi öbölig, a pálmafáktól övezett strandszakaszig , váltakozó homokos, kavicsos és sziklás partszakaszok várják a pihenni vágyókat, bárki igényei szerint válogathat a sok lehetőség közül.