Parga legszebb strandjai

Parga közelében 30 kilométeres körzetben számos kellemes, egyedi strandszakasz található, érdemes egyenként meglátogatni, mert mindegyik más és más különlegességgel varázsolja el a vendéget.

Csodálatos az Amouda-i Beach, az Acheron folyó deltájában helyezkedik el, kellemes , homokos part, lassan mélyülő víz várja a fürdőzőket, kiépített tusolók vannak a strandon, ugyanakkor bérelhetők napernyők, napágyak. A Folyóból beáramló víz eléggé lehűti a meleg tengervizet, így 3-5 fokkal hidegebb ezen a részen a víz, ugyanakkor a meleg és hideg áramlatok váltják egymást, ezért nem egyenletes a víz hőmérséklete.A strandon üzlet és étterem is várja a betérőket.

Arilla Beach, nagyon finom és feketés homokos strandjáról híres, itt is a víz fokozatosan mélyül, kiváló fürdőzési lehetőséget nyújtva kisgyermekes családok, úszásban nem jeleskedők számára. Nem túl zsúfolt a strand, ezért kiváló pihenési lehetőséget nyújt az arra vágyók számára. Tusoló, Tilet rendelkezésre áll, napernyők, ágyak bérelhetők.

Parga

Loutsa Beach, gyönyörű, hosszú, több kilométeren át húzódó homokos strandjával várja a fürdőzőket, az egész partszakaszon napernyők, ágyak vannak kihelyezve , fogyasztás ellenében ingyen használhatók. Azok, akik szeretik a vízi sportokat UFO-k, ejtőernyő, és más motorcsónakkal vontatható alkalmasságok bérelhetők.

Sarakino Beach, apró kavicsos partja elragadó látványt nyújt, nem túl zsúfolt, nagyon kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosít.

Azok számára, akik szeretnének elszakadni a parttól, Agia Paraskovinál, nem messze a parttól van egy kis sziget, ide át lehet ruccanni úszva vagy vízibiciklivel.
Nagyon sok csiga, kagyló gyűjthető a parton emlékként.

Arilla és Karavostasi között van egy csodálatos öböl, amelyet meglehetősen nehéz megközelíteni, így izgalmas vállalkozásban lesz része annak, aki erre vállalkozik, viszont a látvány amiben részesül megéri a fáradságot.

Parga

Még számos kis zúg, partszakasz van, amelyik csodálatos környezetet biztosít a nyaralók számára, a kavicsos strandszakaszok érdekes módon mind jól kiépített tavernákkal büszkélkednek.

Parga és környéke gyönyörű természeti adottságokkal büszkélkedik, érdemes túrákon gyönyörködni a táj szépségében, aki nem kedveli a gyaloglást, motorral, autóval nagyobb területet csodálhat meg.