Rovinj nyaralás

Rovinj nyaralás

Rovinj az Isztria-félsziget keleti oldalán, a Limski-csatorna alatt fekszik egy kis félszigeten.

Eredetileg egy kis szigeten kezdett el kialakulni Rovinj városka. A középkorban a Római Birodalom elfoglalta a szigetet és őrtornyokkal megerősített várfallal vette körbe a várost. A közel 500 évig tartó velencei uralom során az erődszigetet kikötővárossá alakították át, majd betemették a szárazföld és a tenger közötti csatornát és összekötötték a szigetet a szárazfölddel. Ez a tengeri csatorna a mostani főtér és piac közötti rész helyén volt.

Rovinj ma is őrzi a félezer éves velencei hódoltság nyomait. Sokszor úgy érezhetjük magunkat Rovinj utcácskáin sétálgatva, mintha Velencében lennénk.

Rovinj nyaralás, látnivalók

Nyaralásra kitűnő választás Rovinj. A város meseszép, csodálatos az óvárosa, nyári éjszakákon az egész óváros élettel telik meg, emberek sétálgatnak a Szent Eufémia templom felé és a dombtetőről nézik a tengert. A Főtéren rendszeresen, majdnem minden este zenés programok vannak. Nyár elején és végén nagyszabású helyi grillsütéssel egybekötött nyitó illetve búcsú bulik vannak.

Rovinj strandok

Rovinj óvárosában a kis félszigeten található a városi strand. Itt a félsziget déli oldalán, a házak tövében a sziklákon alakították kis a strandot. Az óvárostól északra a Rovinj-öböl szélén a kempingnél szintén találunk egy strandot. Itt a part lassan mélyülő aprókavicsos.

Javasoljuk, hogy a kikötő hajókikötő felöli oldalán, a sorban várakozó kis túrahajókra fizessünk be és hajózzunk el a Rovinjhoz tartozó kis szigetekre. A szigetek többsége lakatlan illetve egy szálloda található rajta.

A szigetek közül különösen ajánlott a Vörös szigetet felkeresni. Itt egy szép nagy szálloda van a saját épületeivel, strandjával. Az egész Vörös sziget tulajdonképpen a szálloda területét képzi, így a helyi strand is ezt a színvonalat hozza. Nem csak a strand, hanem a környékén található éttermi és tisztasági helységek is igényesek. Ha nem találnánk magunknak helyet az aprócska strandon, akkor sétáljunk át a szemben levő szigetre. Ugyan a szemközti sziget alapvetően a nudistáknak lett kialakítva, de itt biztosan találunk magunknak szabad területet.

Ez is érdekelhet