Spanyolország legszebb strandjai

Spanyolországban van a legtöbb, közel hatszáz kékzászlós strand, ez a kitüntetést az a strand nyerheti el, ahol a vízminőség, a környezet, a tisztaság, a szórakozási lehetőségek kiemelkedően jók.

Albir

Albir több száz méter hosszú strandja is kék zászlós,tehát a lehető legtisztább homokú, és vizű, valamint a legjobb minőségű szolgáltatásokat nyújtja a nyaraló vendégeknek.

Costa Blanca

Costa Blanca egyedi szépségét, jó felszereltségű, tiszta strandját sokan keresik fel akik szeretnének egy jót fürdeni egy gyönyörű helyen.

Alicante

Alicante ugyancsak kristálytiszta tengervízzel, finom, fehérhomokos tengerparttal, és fergeteges éjszakai élettel várja a kikapcsolódni vágyókat. Ez a kellemes hely egy kissé kevésbé felkapott turistacélpont, tehát nyugodtabb Benidormnál. Lenyűgöző látványosság fogadja az ide utazókat, a leghíresebb nevezetesség a sziklán található Castillo de Santa Barbara, ide sziklába vájt lifttel is fel lehet jutni.

Benidorm

Benidorm öt kilométer hosszú tengerpartján három kiváló strand található, ezek a Levante, Poniente és a Mal Pas melyek mindegyike kék zászlós, tehát a felmérések igazolják, hogy a lehető legtisztább strandok.

Rendkívül szép és különleges hely az Algar vízesés, mely nem is egy vízesés, inkább egy gyönyörű természeti képződmény több, a környező sziklákról lezúduló vízeséssel, természetes fürdőhelyekkel, és a szórakoztatás miatt bárokkal, éttermekkel. Ezt a helyet felkeresni egy kánikulai nyári napon bárki számára hatalmas élmény,különösen a vízesés melletti sziklákról a jéghideg folyóba ugrani.

Costa Dorada

Costa Dorada Barcelonától délre levő homokos strandokkal szegélyezett partja ugyancsak az ország legnépszerűbb üdülőhelyei közé tartozik. A csillogó aranyló homok, amelyről Costa Dorada nevét kapta, szinte folyamatosan húzódik a 240 km hosszú, nyugalmas mediterrán tengerparton.

Costa del Sol

A Costa del Sol, azaz a Napos part Spanyolország déli részén levő üdülő- és turistaövezet rengeteg nemzetközi vendégsereggel.

Costa Brava

Costa Braván a Lloret de Mar a turisták által kedvelt partszakasz egészen Blanesig nyúlik, rendkívül kellemes a klímája, és a víz is nagyon tiszta. Rendkívül szép strandjai, hangulatos kicsiny öblei, a bővelkedő szolgáltatások a pihenni, kirándulni, kikapcsolódni vágyók számára felejthetetlen élményt nyújtanak.

Tossa de Mar

Tossa de Marban van az ugyancsak népszerű Blanes, Pineda de Mar, a katalán tengerpart ugyancsak csoda szép és a legszélesebb, aranyhomokos (aprókaviccsal kevert) tengerpartja. Káprázatos strandja, romantikus kis öblei, és az itt biztosított szolgáltatások mind az üdülő vendégek nyugodt, felejthetetlen pihenését szolgálják.