Reims látnivalók

Reims látnivalók

Reims a francia királyok koronázásának színhelye, a Miasszonyunk Katedrálisban. A város Champagne tartomány fővárosa volt.

A város történelme hosszú múltra tekint vissza, már a bronzkorban lakták a térséget. A II. században megjelent a kereszténység. Az V. században már Európa központja volt a település. A IX. század elejétől már itt történtek a koronázások. Évszázadokon át Európa központja volt a város. Az első világháború alatt, mivel a frontvonalon volt, teljesen elpusztult a város, sok időbe és energiába került újjáépíteni.

A Notre-Dame de Reims a város katedrálisa, ahol a francia királyokat koronázták. A katedrális egy régi templom helyén található, ami 496-ban épült és 1211-ben leégett. A nyugati szárny a XIII. században épült fel, többi része a XIV. században, az eredeti tervek szerint. Évszázadokon át többször átépítésre került, befejezve a mai napig sincs.

A Tau Palota volt a királyok koronázási lakhelye. A palota a XV. században épült, majd a XVII. század folyamán került átépítésre. A palota szalonjában adták a királyok az estélyeket koronázásuk tiszteletére. A háború után a palotát bezárták, 1972-ben nyitották meg újból a közönség előtt. A palotában egy tárlat keretén belül megtekinthetjük a koronázási ékszereket, és a katedrális kincseit.

A Saint Rémi Bazilikát a XI. században kezdték építeni a városlakók védelmezőjének, Szent Réminek a tiszteletére. A bazilika négyszáz éven keresztül épült. A templomnak van egy királyi apátsága, mely a XVIII. és a XIX. században épült és a Francia Forradalom kezdetén zárt be. Jelenleg a Saint Rémi Múzeumnak ad otthont az épület.

Reims, Épernay és Ay a pezsgőgyártás központja. Nagyon sok pezsgőgyár van ebben a térségben. A pezsgő gyárakba be lehet menni megkóstolni az italokat és megtekinteni a gyártást. A pezsgőt föld alatti tárolókban érlelik Reims alatt, ebből adódóan a város alatt labirintus szerű alagútrendszer található ebből a célból.