Szicília látnivalók

Szicília látnivalók

Palermo Szicília szigetének a legnagyobb városa. A városban hatalmas széles sugárútak húzüdnak, mellette a megbúvó kis sikátorok jellemzően  igazolják  a helyi ellentéteket. A város ókori emlékei a   La Martorana és a San Catald templom.

Cefalu-i tengerpart nagyon nevezetes és a turisták által kedvelt hely.  Érdemes megmászni a  La Rocca csúcsára, és kirándulást tenni a Madoien Nemzeti Park gyönyörű részein.  A hegytetőn egy  Norman kastély áll, a Caccamoba, azonban igen nevezetesek a San Marco d’Alunzionál görög romjai, főleg a Hercules Templom.

Messina kapcsolja össze a szigetet a szárazfölddel, nagyon látványos és  nevezetes épülete a Norman katedrálist, az Orion és Neptun szökőkutak  de a helytörténeti múzeum sem elhanyagolható látnivalókat tartogat.

A partszakaszon a legérdekesebb  és legizgalmasabb látványosság minden turista számára azonban az Etna, de jelentős az Alcantara szurdok is. Az ide látogatók közül  legtöbben felfrissülés  miatt  a  Savocaban a Vitelli bárt keresik fel egy finom hűsítő ital fogyasztása miatt.

Catania látnivalók

Catania Szicília második legnagyobb városa.  A városban  látható Dóm kívül és belül is egy valóságos  építészeti remekmű.  Az 1693-as hatalmas földrengés után kezdték meg az építését.

Siracusa egy rendkívül  kedves, hangulatos még az ókorban a görögök által alapított település. A kitűnő állapotban levő  Görög színháza és az archeológiai múzeuma különlegesen nagy  figyelmet érdemel.

Enna a sziget szívének központja. Nagyon szép látványosság ezen a helyen  a fantasztikus panoráma mely  a sziklaszirtre épült városkába érkezők elé tárul.  Valamint a település óvárosa és a  kilátó a várban ugyancsak érdekes és nevezetes látnivalónak számít.

Nagyon nevezetes és sokak által látogatott a déli partrészen levő  Agrigento, vagyis a Templomok völgye. A keleti oldalon a Hercules, Concord és Juno temploma. A nyugati részben főleg csak romok láthatók, ezek között egy római fürdő alapja és a Jupiter templom maradványai vannak meg.

Palermo látnivalók

Szicília kiemelt célpontok

Taormina látnivalói

Isola Bella

görög színház

San Nicolò bazilika

Naxosz romjai

Messina látnivalói

Messinai dóm

Santissima Annunziata dei Catalani templom

Agrigento látnivalói

Templomok Völgye

Thérón sírjának

Santa Maria dei Greci templom

Archeológiai Múzeum

Siracusa látnivalói

Apollón templom

Arethusza szökőkútja

A színház

római amfiteátrum

Arkhimédész sírköve

Zeusz temploma

Katedrális

Santa Lucia bazilika

Siracusa látnivalók

Cefalu látnivalói

Szaracén várromok

Cefalu katedrális

Santissimo Sacramento oratóriuma

Szt. Katalin monostora

A városban ezen kívül rengeteg templom is található, de ezek mindegyikét nem áll módunkban felsorolni.

Palermo látnivalói

Monte Pellegrino

San Giovanni degli Eremiti templom

Palermói székesegyház

Martorana templom

San Cataldo templom

Santa Maria della Gangia

San Giuseppe dei Teatini

Oratorio di San Lorenzo

Oratorio del Rosario templom

Santa Teresa alla Kalsa templom

Santa Maria dello Spasimo templom

Palazzo dei Normanni

Palazzo Abatellis

Palazzo Zisa

Museo Archeologico Regionale

Teatro Massimo

palermói botanikus kert

Kapucinus katakombák