Zakynthos legszebb strandjai

Navagio öböl

Navaggio öböl, ez nemcsak a sziget, hanem egész Görögország leghíresebb strandja, és a legtöbbet fotózott rész, csak hajóval a tenger felől lehet megközelíteni, ha nem szeretne csoportos hajókiránduláson részt venni és úgy felfedezni az öblöt, akkor van lehetőség egyénileg, Porto Vromiból elindulni, ahonnan hajósok viszik olcsón a turistákat. Tulajdonképpen egy kis öböl, amelyet meredek 300 méter magas sziklafal határol, hófehér sziklákkal, partja apró fehér kavicsos, a parton egy hajóroncs feneklett meg, még a ’80-as évek elején egy csepmészhajó menekült a Görög Haditengerészet hajói elől, viharba került, zátonyra futott A magas sziklapartot buja, zöld erdő borítja, lent az öbölben kristálytiszta vít, gyönyörű fehér sziklákról visszaverődő fény valóságos szín kavalkádot okoz, ezt látni kell, mert szinte leírhatatlan a látvány. A hegyekben fent van egy függő sziklaerkély, Anafonitria és Volimes között, innen pont az öbölre lehet látni, és csodálatos fotókat lehet készíteni.

Alykanas

Alykanas, igazából a jól felszerelt strandjáról híres, itt is széles homokos part várja a nyaralókat, a víz tiszta és fokozatosan mélyül, kitűnő fürdőzésre alkalmas.

Tsilivi

A fővárostól csak 6 km-re található Tsilivi, nagyon kedvelt a turisták körében, igazi paradicsom azok számára, akik kedvelik a nyüzsgő éjszakai életet, bulik, szórakozások számos lehetősége várja a vendégeket, a part közelében apartmanok, szállodák, gyönyörű virágos környezetben, gyönyörű nagy homokos strandja, fokozatosan mélyül a víz, vízisportokra kiválóan alkalmas partszakasz.

Argassi

Argassi, a sziget keleti részén, szintén közkedvelt nyaralóhely, akár sétával is el lehet jutni a fővárosba, 4 km-re van csupán, a parton nem csak a kellemes homok, tiszta víz várja a nyaralókat, hanem tavernák, bárok kínálják árnyékos teraszaikat a frissülni vágyóknak.

Porto Zoro

Porto Zoro, aki zakynthosra megy nyaralni , ezt a strandot biztos felkeresi, híres csodálatos mesébe illő partjáról, bár sokan felkeresik mégis a nyugodtabb strandolási, elvonulási lehetőségek jellemzőek, a partja homokos, a víz kristálytiszta viszont sziklák emelkednek ki a vízből, amelyeken nyugodtan el lehet feküdni, napozni, a strandon igazi kis hangulatos tavernák csalogatják a vendégeket.

Banana Beach

Banana Beach, meseszép, tengeri liliommal beültetett partszakasz, elnyerte méltán a legszebb strand címet, augusztustól páratlan látványt nyújtanak a virágzó tengeri liliomok, a sziget több pontjáról indulnak ide járatok, e csoda megtekintésére, ugyanakkor számos vízisport lehetőséget nyújt ez a szakasz.

Porto Roma

Porto Roma, egy nyugodt, csendes kis strand, aranyszínű homokos, kristálytiszta vízzel, azok számára ideális, akik nem szeretik a tumultust.

Limni Keri

Limni Keri, a teknősöbölben található, a sziget déli részén nyújtózik, csodálatosan szép a strand, már a tengerparti sétányon üzletek, tavernák, bárok sora várja a betérőket, a strandon köves és homokos részek váltják egymást, csodálatos panoráma tárul a partról a nézelődő elé, a teknős formájú és valóban a teknősök által lakott Marathonisi sziget, a Caretta Caretta tengeri teknős tojóhelye.

Porto Koukla

Porto Koukla, szintén csodálatos látvány strandjáról a teknőssziget, a sziklák tövében bújik meg a pici, hangulatos kis strand, keskeny, homokos és sziklás partszakasz. Fent a sziklákon egy nagyon népszerű taverna teraszáról lehet csodálni a panorámát. Végig lehet sétálni a partján egészen Agios Sostis strandjáig.

Agios Sostis

Agios Sostis, egy igazán idilli , nyugalmas kis üdülőparadicsom, gyönyörű virágokkal borított tavernák teraszai várják a pihenni vágyókat, innen is szép kilátás nyílik a teknős szigetre, tengerszint felett, a part mellett, magas teraszok, bárok, tavernák, éttermek nyújtják szolgáltatásaikat a gyönyörű panoráma mellé.
A part változatos, homokos és kavicsos, viharok után néha sok piszkot vetnek ki a partra a hullámok. a vize lassan mélyül, és nem messze van Cameo , a diszkó sziget. Gyönyörű áttetsző vize látni engedi a víz lakóinak színes világát, egy fahídon lehet átjutni a diszkó szigetre, közben a híd alatt halrajok cikáznak a tiszta vízben. Üvegaljú hajóval el lehet menni meglesni a teknőcöket, amint méltóságosan szelik a hullámokat.

Kalamaki

Kalamaki, arról nevezetes, hogy töménytelen nagy mennyiségű kagyló található a partján, a homok is tele van szebbnél szebb példányokkal, lassan mélyül a víz, széles homokos a part, már a víz mellett tavernák, bárok hívogatják a vendégeket, a partszakasz benyúlik a hegyekig, közel van a fővároshoz, busszal is megközelíthető rövid idő alatt.

Gerakas

Gerakas a legszélső strand az öbölben, váltakozó sziklás és homokos a partja, a víz itt is lassan mélyül, könnyen felmelegszik, itt is megfigyelhető a teknősök tojáslerakó helyei. Zakynthos, mint az a tömör beszámolóból kiderül valóban rengeteg érdekes látnivalóval várja a nyaralókat, mindenki megtalálhatja számítását, és olyan élményekben lehet része, amelyekkel más vidékeken nem találkozhat.

Nyaralás Görögországban
Santorini: látnivalók, nevezetességek, nyaralás