Sharm El Sheikh üdülőhelyek

Sharm El Sheikh

Sínai–félsziget

A félsziget nevét az arab, Sináj szóról kapta, melynek jelentése: fog, és a tükrözi. A félsziget a Földközi- és a Vörös–tenger között található, ez köti össze Ázsiát Afrikával.

Területe kb. 61.100 km2. A félsziget legnagyobb része síkság, ám a déli részén gyönyörű hegységekkel találkozhatnak az idelátogatók. Fontos szerepet játszik még a félsziget életében a kb. 163 km hosszú Szuezi-csatorna, melyet 1869–ben nyitottak meg. Turisztikai szempontból legfontosabb települései: Dahab és Sharm El Sheikh.

Sharm El Sheikh

Az Egyiptom gyöngyszemeként is emlegetett, közkedvelt, modern üdülőváros, Sharm El Sheikh a Sínai–félsziget déli csücskén található. Nyüzsgő városközpontja, hatalmas korallzátonyai, egyedülálló természeti és kulturális adottságai miatt a turisták közkedvelt célpontja. Naama Bay lüktető éjszakai élete, a gazdag szállodakínálat, az egyiptomiak vendégszeretete és kultúrája, a változatos sportolási lehetőségek minden korosztály számára garantálják a kikapcsolódást. Az egész évben garantáltan kellemes időjárásnak és az itt szerzett élményeknek köszönhetően, aki egyszer ellátogat Sharm El Sheikre, az örökre a szívébe zárja és nagy valószínűséggel visszatér ide.

Naama Bay

Sharm El Sheikh modern, lüktető és nyüzsgő városközpontja talán a Sínai–félsziget egyik leglátogatottabb helye. A városközpont bazárokkal, üzletekkel, pubokkal, bárokkal, diszkókkal, éttermekkel és kávézókkal várja az idelátogatókat. Az esténként hangulatosan kivilágított sétány és a számos tengerparti étterem és bár az éjszakai élet szerelmeseinek paradicsoma.

Ras Mohamed Nemzeti Park

A parkot 1983-ban alapították, területe kb. 480 km2. Ras Mohamed Egyiptom első nemzeti parkja. A nemzeti park egy része szárazföldi területen fekszik, mely legnagyobb része a tenger visszahúzódása miatt szárazra került korall. A park ezen részén az idelátogatók különleges vadvilággal találkozhatnak, pl.: gazellák, különböző róka fajok, kőszáli kecske és különféle vadmacskák és madárfajok. A park élővilágában jelentős szerepet játszanak még a korallok és a halfajok. Ras Mohamed-hez két korallzátony is tartozik, ahol fantasztikus élményben lesz része minden idelátogatónak. A terület felszíni és palackos búvárkodásra is kitűnően alkalmas. Az egyedülálló korallokon kívül rengeteg különleges halfajjal, teknősökkel és akár cápákkal is találkozhatnak a búvárkodás szerelmesei.

Nabq Tájvédelmi Körzet

A körzetet 1992-ben alapították, területe kb. 600 km2. Nabq-ban az idelátogatók egyedülálló természeti látványosságokkal találkozhatnak. A kopár hegyek lenyűgöző látványát dűnék és völgyek teszik változatossá, de Ain Kid virágzó oázisa az öreg pálmákkal, vagy a homokos dűnék mellett, a vízparton elterülő mangrove erdők is izgalmas látványt ígérnek. A mangrove fák érdekessége, hogy gyökerükkel ki tudják szűrni a sót a tengervízvől, így a növény tökéletesen képes alkalmazkodni a tengeri élethez. A természeti látványosságok mellett a terület élővilága is színes és változatos. Találkozhatunk itt különböző halfajokkal, vándormadarakkal. Nabq területén beduin őslakosok is élnek, akikhez ellátogatva betekintést nyerhet az idelátogató az őslakosok életébe, megkóstolhatják tipikus ételeiket is.