Hurghada nyaralás

Hurghada

Hurghada, amely nemrégiben még egy átlagos kis halászfalu volt, mára egy több ezer lakossal büszkélkedő, nagyon szép nagyváros, tartományi székhely.A turisták egyik kedvenc üdülőhelye, ugyanis a tengerpartja csodálatos, számtalan lehetőség kínálkozik búvárkodásra és a látnivalók is elérhető közelségben vannak.

A csodálatos Kéttornyú mecset mellett a legfontosabb és nagy hírű nevezetessége a Karói Egyetem Tengerbiológiai Intézetének múzeuma és akváriuma.

A keskeny, part menti sávon elterülő Hurghada régi hangulatot idéző belvárosában kihagyhatatlan látványosság a bazár.

A tengerparton itt nincsenek kilométeres pálmasorok, mivel ezen a helyen találkozik a sivatag a tengerrel. Ebben az a legjobb, hogy itt szinte mindig fúj a szél, amely nagy örömet okoz a szörfösöknek és azoknak akik a túlzott forróságot nem kedvelek. A kristálytiszta tengervíz itt még a „leghidegebb” téli hónapokban sem hűl le 21 fok alá, tehát az év 365 napján lehet fürödni és búvárkodni. Nyugodtan mondható gyönyörű látványosságnak a tengerben levő korallszirtek melyek annyira közel vannak a vízfelszínhez, hogy a partról nézve apró szigeteknek tűnnek.
Helyi érdekesség, hogy a városban olcsó minibuszok közlekednek.

Hurghada

El-Gouna ez a csodálatos üdülőövezet is Hurghadához tartozik, de a város központjától kissé távol helyezkedik el. A városrész a nevét a Vörös-tenger elképesztően szép lagúnáiról kapta, amelyek az itt nyaralók számára romantikus hangulatot kölcsönöznek. A településen igen szép környezetben levő kerthelyiségek, nemzetközi éttermek, zenés, szórakoztató bárok, hangulatos kávézók és élettel teli bazárok sokaságai, valamint egy óriási területen kialakított 18 lyukú golfpálya várja a pihenésre, szórakozást és aktív kikapcsolódást kereső vendégeket.El Gouna is csodálatos szállodákkal várja a turistákat, ezek közül az egyik legszebb a Sheraton Miramar Hotel.
A mesterségesen mélyített lagúnák környezetében mesés, keleti stílusban épített szállodák sora található, akár egy kis orientális falucskát mintázva.

Hurghada

Kirándulások

Az egyik legnépszerűbb kirándulás a túra Luxorba, a fáraók földjére.A buszos kirándulás során, olyan világhírű látnivalókat tekinthetünk meg, mint a Memnon kolosszus, a Karnak templom, Tutankhamon sírja és a Királyok Völgye.
Kairo felfedezése is kihagyhatatlan ha Egyiptomban járunk, e kiránduláson megtekinthetjük a Gizai Piramisokat, a Szfinxet, az Egyiptomi Múzeumot Kairóban.

A tenger szerelmeseinek tökéletes program a hajókirándulás a Giftun szigethez, ahol kiváló lehetőség nyílik sznorizásra és napozásra is.

Aki jól bírja a meleget semmiképpen ne hagyja ki a quad szafarit a sivatagban.

Izgalmas lehet a Sahara Park meglátogatása is, de egész napos búvárkodásra is van lehetőség!

Egyiptom szintén világhírű látnivalója Asszuán, ahová mindenképpen érdemes elmenni, itt a következő látnivalókat tekinthetjük meg : Asszuáni Nagy Gát, a Philae Templom és a Befejezetlen Obeliszk.

Nincs, olyan ember a világon, aki ne szeretne delfineket látni a tengerben, Önnek erre van lehetősége ha ellátogat a Samadai zátonyhoz, melyet a Delfinek Házának is neveznek.