Bora Bora látnivalók: főbb nevezetességek Bora Bora szigetén

Bora Bora LAGUNÁRIUM

Az egzotikus Bora Bora LAGUNÁRIUM kétségkívül Bora Bora egyedi látványossága, sok utazó kedvence, melynek sehol máshol a világon nincs párja…

A Bora Bora LAGUNÁRIUM-ban nem csak láthatja a Bora Bora lagúna csodálatos teremtményeit, hanem, hanem valóban meg is érintheti őket, ahogy felkészült búvártúra-vezetőjével elúszik mellettük.

Itt minden állatot megtalál, melyekről eddig csak képeket látott vagy történteket hallott: teknősök, delfinek, cápák és ráják, trópusi halak hihetetlen mennyiségben, és annyi minden más…

AQUASCOPE

Ezt az egyedi vízijárművet a híres Jacques Cousteau közeli barátja és munkatársa tervezte, és immár 15 éve szeli a sziget körüli vizeket!

Egy turistacsoport tagjai nemrégiben így beszéltek az AQUASCOPE-on átélt élményeikről: „Olyan volt, mintha egy ’kifordított akváriumban’ lennénk – ahol mi voltunk egy kis, zárt világ lakói, amely nem része az ő világuknak. Ahogy a halak népes rajait csodáltuk, arra gondoltunk, biztosan sajnálnak minket, amiért levegőt kell lélegeznünk, és nem úszkálhatunk olyan szabadon a lagúnában, mint ők!”.

bora-bora

VÍZI SZAFARI

Nem kell képzett búvárnak lennie, de még úszni sem kell tudnia ahhoz, hogy megcsodálhassa a Bora Bora lagúna víz alatti világának szépségét.

A Vízi szafari lehetővé teszi, hogy oxigénpalack, lélegzőpipa, súlyok vagy búvárszemüveg nélkül is megtekinthesse a gyönyörű korallokat és trópusi halakat! A sisakos vízi szafari biztonságos, könnyű és túlnyomás nélküli búvárélményhez juttatja.

A vendégek nagyméretű, kényelmes sisakot viselnek, a levegőt pedig közvetlenül a csónakból kapják. Folyamatosan képzett búvároktató kíséri őket a túra során. Mindegy, hogy 8 éves vagy akár 80, ezt az élményt biztosan nem akarja majd elszalasztani!

II. VILÁGHÁBORÚS PARTI ÁGYÚK

“Bora Bora ágyúinak” érdekes a múltja…
Joggal merül fel a kérdés, hogy mit keres 7 óriási ágyú egy apró trópusi szigeten a Csendes-óceán közepén. Ezek az ágyúk egy letűnt kor emlékei, amikor az Egyesült Államok még nem rendelkezett azzal a katonai magabiztossággal, ami ma jellemzi. A fegyverek természetesen a sziget különböző stratégiai pontjain helyezkednek el, katonai védelmi állásokként… céljuk pedig az volt, hogy megóvják Bora Bora szigetét, nehogy a II. világháborús ősellenség, a japánok „elfoglalják vagy ellenőrzésük alá vonják”, hiszen azt az amerikaiak ellátási bázisuknak választottak a Salomon-szigetek felé vezető útvonalon.

Manapság persze nem ilyen célokra használják az ágyúkat (igazság szerint soha nem dördültek el valódi katonai konfliktushelyzetben). Mára kissé megrozsdásodtak, ám még mindig impozánsak. A világ minden részéről érkező turisták felkeresik őket, felmásznak rájuk, ülnek vagy éppen egyensúlyoznak az ágyúk tetején és fényképeket készítenek, miközben megpróbálják felidézni múltjukat és egykori rendeltetésüket… a helybeliek pedig időnként összegyűlnek körülöttük naplemente idején, mulatni.