Franciaország Látnivalók

Franciaország fővárosa Párizs, mely tele van látnivalókkal, így aki ide utazik, az garantáltan nem fog unatkozni. Itt található a Sorbonne Egyetem, a Szabadság-szobor, a Panthéon és még számtalan olyan épületet lehetne felsorolni, melyeket feltétlenül fel kell keresnünk ide látogatásunk alkalmával.

Sétálhatunk továbbá a csodálatos Notre-Dame környékén, amely este kifejezetten szép látványt nyújt, hiszen ki van világítva. Szintén este (is) érdemes megnézni az Eiffel-tornyot és lehetőség szerint fel is kell menni a tetejébe (habár elég nehéz feljutni, mert hosszú sorokban állnak a turisták), hiszen onnan csodálatos panoráma tárul a szemünk elé, Párizs pedig kifejezetten gyönyörű kivilágítva.

A főváros tele van múzeumokkal, kastélyokkal, templomokkal, amelyek valóságos építészeti remekek.
Ha már Párizsban járunk, érdemes a környéken is szétnézni, ellátogathatunk például gyermekinkkel Disneyland-be is, amely garantált szórakozást jelent, és nem csak a kicsiknek.

Versailles szintén tele van látnivalókkal. Itt el lehet látogatni a versailles-i kastélyhoz, ahol elképesztően gyönyörű látvány tárul az érdeklődők szeme elé.

Ha fürdőzésre vágyunk, akkor Franciaország déli területeire kell ellátogatnunk, az Azúr partra, ahol számtalan programlehetőség van a strandoláson kívül is. Akit a síelés vonzz, az ellátogathat a Provence- Alpok- Cote d’Azur régióba és hódolhat kedvenc sportjának.