Így készítsd fel a kerted ha hosszabb nyaralásra mész!

Ha hosszabb időre elutazol és végre kikapcsolódhatsz egy kicsit, az mindig nagy öröm. Azonban hazaérkezve hamar lefagy a mosoly az ember arcáról, amikor meglátja, hogy a kertje a pihenéssel töltött idő alatt „önálló életre kelt” és leginkább egy dzsungelre hasonlít. Ha nem nyitnál nyaralás után rögtön kerti munkával, akkor érdemes előre gondolkoznod és felkészítened az udvart a távollétedre.

Próbálj meg gondoskodni a növények vízellátásáról!

Ha egy mód van rá, kérj meg egy családtagot vagy szomszédot, hogy gondoskodjon a a növényeid vízellátásáról,amíg nem vagy otthon. Ugyanis ha épp csapadékmentes időszak van és nincs automata öntözőrendszered, akkor könnyen megsínylik a kerted lakói ezt az időszakot.

Hagyd teljesen rendezetten a kertet!

Fontos, hogy úgy indulj el otthonról, hogy teljesen rendbe teszed a kertet. Hiszen például ha csak egy kicsit is nagyobb a fű vagy több a gaz a kelleténél amikor elindulsz, akkor máris több esély van a házi dzsungel kialakulására. Vagyis néhány egyszerű feladat jól időzített elvégzésével nagyban hozzájárulhatsz ahhoz, hogy kellemes kép fogadjon amikor a pihenés után újra belépsz a kertbe. Lássuk, mik ezek!

Gyomláld ki a gazokat!

Lényeges, hogy a virágágyásokból és a veteményesből mindenképpen gyomláld ki a fejét felütő legkisebb gazt is, ugyanis ezáltal elejét veheted annak, hogy hatalmasra nőjenek mire hazaérsz. Ehhez érdemes kapát használod, így nagy eséllyel a gyökerét is kifordítod a kellemetlen „vendégnek”. Ezzel pedig nem csak a kert esztétikájához járulsz hozzá, de az elültetett növényeid is hálásak lesznek azért, ha nem kell osztozniuk a tápanyagon napokon át mással is.

fűnyíró

Gereblyézz össze minden felesleget!

Ha van olyan része a kertednek, – legyen az a pázsit vagy az ágyások – ahol olyan oda nem illő elemeket vannak mint például a kósza falevelek, akkor ezeket mindenképpen gereblyézd össze! Ez azért lényeges feladat, mert ezáltal megakadályozod azt, hogy a napfény ne tudjon eljutni a fűszálakhoz és a növényekhez. Így teljes pompájukban várják majd a kerted lakói a hazatérésedet.

Nyírd le a füvet!

Erre a tevékenységre szintén igaz az, hogy minél inkább az indulás időpontjának közelében végzed el, annál jobb. Ugyanis így jó eséllyel nem vár majd térdig érő fű az udvaron, amikor hazatérsz a pihenésből. Érdemes ehhez benzines fűnyírót választani, ugyanis ezek a szerkezetek nagyobb területen is hatékonyan dolgoznak, könnyen kezelhetők, ráadásul rendszerint fűgyűjtő kosárral is fel vannak szerelve, sok időt és energiát spórolva ezzel neked. Amennyiben mindennek ellenére mégis nagyra nő a fű mire hazaérsz, akkor sem kell kétségbe esned, ugyanis egy ilyen benzines fűnyíró alkalmas arra is, hogy az elhanyagolt területeket pillanatok alatt rendbe teheted a segítségével.

Ha úgy gondolod, nyaralás előtt mindenképpen szeretnél beszerezni egy benzines fűnyírót, érdemes szétnézned a Szerszámkell wbáruház széles választékában, ahol könnyedén megtalálhatod a számodra ideális szerkezetet.

Ezzel pedig biztosíthatod azt, hogy ne csak a nyaralásod, de a haza érkezésed is nyugodt és gondtalan egyen.