Kisfaludy turisztikai fejlesztési program

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program tulajdonképpen egy esernyő program, amelynek középtávú célja, hogy hazánk 2030-ig a közép-európai térség vezető turisztikai központjává váljon. A program számos innovatív és komplex turisztikai fejlesztést foglal magába, és egyik fő jellemzője a desztináció központúság.

Az elmúlt években az ide látogató turisták elsősorban a budapesti attrakciókat, és gyógyfürdőit látogatták, valamint néhány kiemelt és híres vidéki látnivaló és vidéki gyógyfürdő központ is keresett volt. Így főváros mellett így a vidék is kiemelt szerephez juthat.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program révén az adott turisztikai térségben nem csak a látnivalók, de a szálláshelyek, és a különböző attrakciók is vonzóbbá válnak a hazai és külföldi turisták számára, amely növeli a hazánkban eltöltött vendégéjszakák számát, és magasabb volumenű költést vonz maga után. A program főként uniós támogatásokból áll, azonban a projektben jelentős összegű hazai forrás is rendelkezésre áll. Ez különösen a szálláshelyfejlesztés szempontjából kedvező a vállalkozásoknak, mivel az előző fejlesztési ciklusban erre uniós forrás nem volt felhasználható. A szálláshelyfejlesztési konstrukció a közelmúltban indult el, és várhatóan 2030-ig biztosít jelentős támogatást a szálláshelyek mennyiségi és minőségi megújulására és növekedésére.

Nagy könnyebbség a pályázóknak, hogy az állami támogatás mellett fontos része a projektnek egy kedvező kamatozású hiteltermék, amelyet kifejezetten ebből a célból fejlesztettek ki a felhíváshoz szükséges önerős rész biztosítására.

 
[hungryfeed url=”https://palyazatok.org/kisfaludy-program/feed/”]