Ludogorets Razgrad

A Ludogorets Razgrad vagy egyszerűen Ludogorets, egy 1945-ben alapított bolgár profi labdarúgó klub, amely jelenleg a bolgár labdarúgó-bajnokság első osztályában, az első profi labdarúgó-bajnokságban szerepel.

A feljutást követő első, 2011-12-es szezonjában a Ludogorets a bajnoki cím, a Bolgár Kupa és a Bolgár Szuperkupa megnyerésével triplázott. Ezt követően a klub a 2013-14-es UEFA Európa Ligában jelentős kontinentális sikert ért el, amikor mindössze második európai szereplése során a 16 közé jutott. Eddig négyszer jutottak be az Európa Liga kieséses szakaszába, többször, mint bármely más bolgár klub. A Ludogorets a Levszki Szófia után csak a második bolgár csapat, amely bejutott az UEFA Bajnokok Ligája csoportkörébe, és ez a bravúr a következő, 2014-15-ös szezonban sikerült is. Ugyanebben az időszakban ők lettek az első bolgár csapat, amely pontot szerzett a modern Bajnokok Ligája csoportkörében, miután 1-0-ra nyertek Szófiában a Basel ellen.

A bolgár élvonalbeli bajnokság 2011-es bemutatkozása óta a Ludogorets a bolgár labdarúgás meghatározó alakulatává vált, azóta minden lehetséges bajnoki címet megszereztek, emellett kétszer megnyerték a Bolgár Kupát, valamint négy alkalommal a Bolgár Szuperkupát.

A Ludogorets hagyományos hazai színei a zöld és a fehér. A klub hazai pályája a razgradi Huvepharma Aréna, amely egy 10 500 néző befogadására alkalmas stadion. A klub jelenlegi vezetőedzője Ante Šimundža.

Bolgár bajnokság tabella a Focitipp oldalán