Olaszország Látnivalók

Firenze

Olaszországba látogatva nagyon fontos, hogy a strandolás mellett felkeressük az ország legszebb és legjelentősebb látnivalóit. Érdemes tudni, hogy itt a helyiek délután sziesztáznak, ami azt jelenti, hogy dél és 4 óra között bezárnak az üzletek, és a látnivalók legnagyobb része is zárva tart.

Ha erre járunk, mindenképpen látogassunk el a gyönyörű Velencébe. Az itt látható nevezetességek a következők: Szent-Márk tér, Dózse- palota a Sóhajok Hídjával, Óratorony, Aranybazilika, Campanile és még sok építészeti csoda várja, hogy felkutassák az érdeklődő turisták.

A Szent-Márk tér egyébként Velence központi tere, több nagy épület veszi körül. A Szent-Márk székesegyház egy valódi építészeti műremek, az erre járó turisták mindig rácsodálkoznak az épület szépségére.

A Campanile a Székesegyházzal szemben található, magas harangtorony. A Szent Márk tér folytatása a tenger felé nyitott Piazetta, ahol a Dózse- palota és a Sóhajok Hídja található.

A Dózse palota nem csak kívülről, de belülről is elképesztőn szép látványt nyújt, kialakításán rengeteget dolgoztak a tervezők. Belül múzeum található, mely tele van szebbnél- szebb festményekkel, képekkel, érmékkel, reneszánsz és barokk kori használati tárgyakkal.

A Sóhajok hídja roppant nagy hírévnek örvend a velenceiek és a turisták körébe is, a börtönt köti össze a Dózse- palotával. Velencében meglátogathatunk ezen kívül több múzeumot, apátságot, templomot, a Vámházat és palotákat is.

Rendkívül népszerű rendezvény a Velencei karnevál, melyet évente rendeznek meg, a telet búcsúztatják vele. A város lakóinak legnagyobb része csónakba száll, és a vízen tölti az egész napját. Persze nem is lenne igazi a mulatság, ha csend volna, tehát mindezt hangos zeneszó mellett teszik. Az emberek szebbnél szebb jelmezeket és álarcokat öltenek magukra, a turisták pedig elképedve nézik azt a pompát és a rég múlt idők hangulatát, melyet odavarázsol a Velencei karnevál.

Firenze elsősorban arról híres, hogy sok, érdekesebbnél érdekesebb múzeum található itt, melyek segítségével bepillantást nyerhetünk a történelembe, valamint a különféle művészeti remekeket is megcsodálhatjuk. Az Uffizi képtár tele van festményekkel, valamint ha itt járunk, érdemes elmenni a Pitti- palotába és a környéken található templomokat is felkereshetjük. Közel nyugatra található Pisa városa, melyet a pisai ferdetorony tett világhírűvé, melyet egyébként 200 évig építettek.

Róma, Olaszország fővárosa, a látnivalói közé tartozik a Colosseum, a Palatinus, a Circus Maximus, a Lateráni Szent János bazilika (a pápa püspöki székesegyháza), a Santa Maria Maggiore bazilika és a San Pietro in Vincoli is. Rómában található továbbá a Spanyol lépcső, melyet ha kidíszítenek, csodálatos látványt nyújt mindenki számára.
Nápoly közelében található a Vezúv, amelyhez egészen közel, a kráteréig el lehet menni, de természetesen mindezt csak kísérővel tehetjük meg.

Szicília a Földközi- tenger legnagyobb szigete, mellesleg itt található az Etna is, mely Európa legnagyobb működő vulkánja. Ha itt járunk, több templomot, múzeumot, antik város romokat, régészeti múzeumot, várakat tudunk megnézni.

Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, szintén Olaszországhoz tartozik.

Olaszország utazás

Irány Milánó