Luxemburgban utalványokkal támogatják a lakosság nyaralását

luxembourg

Luxemburgban 50 eurós utalványokkal támogatják a lakosokat és a határon átnyúló munkavállalókat a luxembourgi turizmus fellendítése érdekében. Habár a turistáskodás sokak számára, a magas keresetek ellenére, egyre nagyobb luxusnak számít, amely részben köszönhető a drasztikusan szárnyaló ingatlan és bérleti díj költségeknek.

A fővárosi turizmus is újjáélesztésre szorul a koronavírus járvány következtében, ezért a kormány úgy döntött, hogy szállás utalványt biztosít 70 000 050 euró összértékben, amelyet a 16 éven felüli lakosok és a határon átnyúló ingázók vehetnek igénybe. Az utalványokat már el kezdték postai úton eljuttatni az érintettekhez. A kormány kis ajándéka 2020. július 15-től december 31-ig használható fel. Az utalványok mellé járó négy nyelven elkészített brossúra tartalmazza a Nagyhercegség létesítményeiben nyújtott tartózkodás részleteit.

Minden utalvány saját kóddal és QR-kóddal rendelkezik, egyszeri felhasználást tesz lehetővé. Ugyanakkor nem ruházható át, csak az a személy használhatja, akinek a nevére szól, továbbá nem jár visszatérítés annak, aki 50 eurónál kevesebb összegért száll meg. A kormányprogramba különböző szállodák, kempingek és ifjúsági szállások is bekapcsolódtak. Az információk és a foglalás a Visitluxembourg weboldalán érhető el.

Az olvasói vélemények megosztottak: vannak akik igen méltányosnak tartják a támogatást, hiszen

Luxemburg igen változatos ország, sokan érkeznek külföldről, hogy felfedezzék. A turisták jelentős része-50 százalék Hollandiából érkezik, emellett lendületet ad az idegenforgalmi szektornak.

luxembourg

Mint minden döntés, ez is megosztotta a lakosságot. Elgondolkodtató viszont annak a határon átnyúló ingázónak a véleménye, aki szerint saját országától eddig 2 darab postai úton kézbesített maszkot kapott, addig Luxemburgtól 50 maszkot, és az 50 euró értékű szállodai utalványt kapta, amely ha nem is sok, de mindenképp figyelemre méltó.

Sokan nyilatkoztak úgy, hogy habár méltányolandó a kezdeményezés, az utalványuk a kukában fog landolni. Egyesek szerint hasznosabb lett volna ilyen értékben étkezési utalványt osztogatni, illetve a turisztikai irodáknak felajánlani.

Sokan megkérdőjelezik, hogy mi az értelme annak, hogy az otthonuktól 20-30 percre lévő hotelekben szálljanak meg éjszakára, amely valószínűleg dupla akkora költséget jelent az étkezést is hozzászámolva. Az albérletben élők, illetve keresők szintén azoknak a táborát növelik, akik elégtelennek találják az intézkedést, mivel a magas árakkal nehéz megküzdeni.

Luxembourgban a legmagasabb a kiadó lakások, albérletek ára. A megfelelő ár-érték arányú albérleti lakások és szobák miatt a Vaubanfort.lu weboldalt érdemes felkeresni A portálon angol nyelven kereshetőek a rövid és hosszú távú igényeket kielégítő ajánlatok.