Salzburg látnivalók

salzburg

Salzburg, a hasonló nevű tartomány székhelye Ausztria negyedi legnagyobb városa 150 000 lakosával.Az egyik legismertebb része Salzburg Óvárosa, mely egy igazi ékszerdoboz építészetét tekintve.Salzburg a művészetek igazi központja.

Salzburg ismertetőjegye és legnépszerűbb idegenforgalmi látványossága Hohen­salzburg vára.900 éve magasodik a vár fejedelmien Salzburg Óvárosa fölé.Hohensalzburg nemcsak Európa legnagyobb középkori várkomplexuma, hanem a legjobb állapotban is sikerült megőrizni. A várból csodálatos látvány nyílik Salzburgra és a környező völgyekre.

 

Mozart szülőháza a Getreidegasse-ban áll az Óváros szívében. Mozart édesapja költözött ide be a családjával 1747-ben és lakott itt 26 évig.Itt született Mozart 1756-ban. Ma múzeum működik a házban. Turisták ezerei látogatják meg évente a kiállítást, mely bepillantást nyújt ennek a zenei zseninek az életébe.
A salzburgi ünnepi játékok központja a Salzburgi Dóm.

 A Salzburgi Dóm pompás homlokzatával és hatalmas kupoláival a legjelentősebb korai barokk építmény az Alpoktól északra.A Salzburgi Dómot többször lerombolták, újjáépítették és bővítették.A Salzburgi Dóm szimbolizálta a salzburgi püspökség gazdasági, politikai és vallási hatalmát.

 

A Vízi Játékok a Hellbrunni Kastélyban egyedülállóak a világon. A Vízi Játékok már 400 éve bűvölik el az odalátogatókat.Semmiképpen nem szabad ezt a látványosságot kihagyni. A Hellbrunni Kastélyt állandó jelleggel soha nem lakták, inkább csak ünnepi alkalmakkor használták.

2007 óta új színfolt a Mozart téren, a Salzburg Múzeum.A múzeumban állandó és időszakos kiállítások is láthatóak.A kiállítások bepillantást nyújtanak Salzburg mítoszába.A múzeum 2009-ben elnyerte az Európai Múzeum Díjat.

 

A Modern Művészetek Múzeuma a Mönchsberg-en található, mely meghatározza Salzburg látképét.A múzeumot 2004-ben nyitották meg és a számos szobor és festmény mellett jelentős grafika gyűjteménnyel rendelkezik.Jelentős emellett az osztrák fotográfiai gyűjteménye is.

A Természet Háza kicsiknek és nagyoknak egyaránt emlékezetes látványt nyújt, akár rossz idő esetén is.Itt található Közép-Európa legszebb akváriuma és látható hüllőgyűjtemény is.Ez még nem minden, összesen 35 kiállítás található a Természet Házában sok interaktív kísérleti lehetőséggel.

 

A Salzburgi Állatkert is megér egy kirándulást. A több mint 800 állatnak igyekeztek olyan környezetet kialakítani, amely hasonlít a természetes közegéhez és így egy gyönyörű állatkertet hoztak létre.

Látnivalók Németországban

Stuttgart látnivalók