Sousse látnivalók

Sousse

Tunézia, a „fátylak országa”, Magyarországtól csupán 2 órányira van repülőgéppel, ennek ellenére  egy távoli, különös és egzotikus világban, Afrika földjén terül el. Ezen a földrészen  fekszik a hatalmas  Szahara végtelen homoktengere, amelyből néhány helyen vannak romok, és itt várja a turistákat Sousse medinái vagy Sidi Bou Said mór óvárosa melyek a rendkívüli történelmet idézik.

A nyugati színvonalat idéző szállodák, a remek konyha, a finomhomokos csodálatos tengerpart és a hozzá tartozó  kristálytiszta tenger mind vonzó meghatározok  annak érdekében, hogy aki itt tölti a vakációt az  felejthetetlen élményekkel gazdagon térhessen haza.  Megéri felfedezni ezt a sivatagban igazai csodaként levő rendkívüli világot, Észak Afrika virágoskertjét.

Sousse az ország egyik legnagyobb városa és itt tapasztalható az egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalom is, ezért a központja.A turistáknak nem csak a konkrét nevezetesség a látnivaló, hanem az óvárosi piac is óriási élmény, nem szabad kihagyni ha itt járunk:

A történelmi és kulturális látnivalókban is igazán bővelkedő városban, jelentős látványosság sz ezeréves Nagy­mecset és a Medina, ezek a helyek a történelem és az iszlám emlékeivel ismertetik meg a látogatót.A  város egyik leghíresebb látnivalója a Ribat Erőd.Ezen kívül Sousse további látnivalói a következők : Régészeti Múzeum, a Kasbah Világítótorony és a római kori Katakombák.

A jellegzetes  keleti hangulatot ebben a  nagyvárosban a nyüzsgő életvitel egészíti ki. A tengerparti szállodasor nagyon szép látványt nyújt azoknak akik az újonnan kiépített parti sétányon közlekednek.

Sousse még az amerikai filmrendezőket is megihlette, sőt néhány hétre Hollywood is ide költözött, hiszen itt forgatták több, mint harminc éve  a népszerű kalandfilmet az Indiana Jonest.Bár, akkor Sousse városa, mint Kairó szerepelt, de ettől talán csak még nagyobb lesz a város érdeme!