Szentpétervár látnivalók

Szentpétervár

Szentpétervár központi részén található az Izsák tér, annak legjelentősebb építménye az Izsák székesegyház hatalmas tömbje, arányai és művészi megformálása csodálatraméltó, a bazilika a város főtemploma. A világon is talán a legnagyobb orosz művészeti gyűjtemény a Mihály-palotában kapott helyet. Az Orosz Múzeum termeiben a legnevezetesebb orosz festők láthatóak, mint például a 19. századi Ivan Siskin, Ilja Repin, Iszaak Levitan, Pavel Fedotov, Oreszt Kiprenszkij, és az avantgárd mozgalom képviselői, Lev Bruni és Natalia Goncsarova.

Petrodvoreci Palota Kastély és park, a csodálatos orosz művészetek megjelenítője, az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. A parkban ódon épületek állnak és gyönyörűséges a világ egyik legnagyobb szökőkútrendszerét csodálhatják meg a turisták, mely 140 szökőkútból áll.

Szentpétervár

A Juszupov Palota s Moika folyó partján álló hosszú sárga épület, ebben élt a gazdag és köztiszteletben álló Juszupov család, az orosz történelem egyik legdrámaiabb történetének helyszíne volt, itt gyilkolták meg Grigorij Raszputyint. A Mariinszkij Színház Szentpétervár történelmi operaháza és balett színháza már 1860 óta mutatják be ebben a színházban olyan szerzők mesterműveit, mint Csajkovszkij és Muszorgszkij. A Mariinszkij Színház az otthona a Mariinszkij Belettnek és Operának is. A város egyik első épülete a Péter-Pál erőd, szimbolikus jelentőségű építmény. A lenyűgöző szépségű

Krisztus feltámadása templom, a Jekatyerinszkij-csatorna közelében található. A városképhez lényegesen kapcsolódnak a történelmi városközponton áthaladó kisebb folyóágak és csatornák. A Téli Palota a Néva folyó partján áll. A Palota görögkereszt alakú udvar köré épült kétemeletes építmény. Igen nevezetes a Szentpétervári Elektromos Közlekedési Múzeum a Vasziljevszkij-szigeti villamosparkban várja a látogatókat.

Szentpétervár

A történelmi jelentőségű, híres Auróra cirkáló a cári orosz haditengerészet páncélos cirkálója. Matrózai részt vettek a nagy októberi orosz forradalomban. A Péter-Pál-székesegyház egy gyönyörű ortodox templom, a Péter-Pál-erődben orosz uralkodók temetkezési helye van, az egész mára építészeti műemlék. Az Ermitázs az egész ország legnagyobb és leghíresebb múzeuma a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő megbízása által építtetett Remete-lakról kapta, ebben tartotta első gyűjteményét az uralkodó.